Nieuws

Inloopmiddag Optimaliseren van HNT

De laatste jaren zijn diverse proeven uitgevoerd in het kader van Het Nieuwe Telen. Hieruit is gebleken dat er veel energie te besparen is met behoud van kwaliteit en kwantiteit. Optimaliseren is de volgende stap in HNT. In drie afdelingen van het GreenQ Improvement Centre wordt dit jaar een combinatieproef met Tomaat gehouden, waarbij diverse aspecten van Het Nieuwe Telen met elkaar worden vergeleken en gedemonstreerd. Vooral besparing van energie door beperking van de verdamping staat hierbij centraal.

In deze proef werken 7 participanten samen aan de optimalisatie van Het Nieuwe Telen. Dit doen zij met behulp van onderzoekers van Wageningen UR Glastuinbouw en medewerkers van GreenQ. De 7 participanten zijn: van Dijk Heating, Grodan, Koppert, Ludvig Svensson, Paskal, Priva en Rijk Zwaan.

U kunt op donderdag 27 juni tussen 15.00 u en 18.00 u vrij binnenlopen bij GreenQ. Op deze middag zullen de participanten hun deel van deze proef toelichten. In verband met de catering en organisatie stellen wij het op prijs als u zich vooraf wilt opgeven voor de inloopmiddag. U kunt zich opgeven via het aanmeldformulier

Tijd en plaats

Op 27 juni kunt u tussen 15.00 u en 18.00 vrij binnenlopen bij het GreenQ Improvement Centre aan de Violierenweg 3 in Bleiswijk. Op deze middag zullen de participanten hun deel van deze proef toelichten.

Eerdere nieuwsberichten