Nieuws

Masterclass Strategisch Ondernemerschap

 

Download de flyer

De ontwikkelingen in de glastuinbouw gaan snel en vragen meer strategisch ondernemerschap van u. Flynth en Greenport Campus hebben deze Masterclass ontwikkeld met als doel een impuls te geven aan het ondernemerschap in de glastuinbouw. Dit initiatief wordt ondersteund door LTO-Groeiservice.

We gaan op inspirerende en praktijkgerichte wijze aan de slag met de uitdagingen waar u als ondernemer in de glastuinbouw voor staat. U krijgt antwoord op de vraag wat deze uitdagingen voor uw situatie betekenen en welke richting u daarin kunt kiezen. 

Doel, opzet en resultaat

Doel van de Masterclass is het vergroten van uw strategisch ondernemerschap. In de Masterclass staat van en met elkaar leren centraal. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. U wordt aan het denken gezet en leert bewuste strategische keuzes te maken en de dagelijkse beslissingen in te passen in die strategische keuzes. Resultaat is dat de opgedane kennis, inzichten en vaardigheden worden uitgewerkt in concrete, uit te voeren acties, die u direct kunt toepassen in uw bedrijfssituatie.

Invulling programma

1. Strategische keuzes voor uw bedrijf

Naast de intensieve kennismaking met de andere deelnemers, staat in deze eerste bijeenkomst het inzicht in en kennis over te maken strategische keuzes voor uw bedrijf centraal. Vooruit kijken en in scenario’s denken komen aan de orde. Wat zijn uw keuzemogelijkheden en op welke gronden maakt u ze?

2. Marktpositionering en ketenintegratie

Met uw voorziene strategische keuzes voor uw bedrijf gaat u antwoord geven op de belangrijke vraag: Wat betekent u voor uw klanten? Wat maakt u uniek?

3. Toekomstbestendig financieel management

In deze bijeenkomst wordt de strategie en exploitatie van een glastuinbouwbedrijf in financieel perspectief geplaatst. Investeringen, financiering en financieel management komen aan de orde. Hoe kunt u uw toekomst financieel borgen en hoe houdt u grip op de geldstromen?

4. Innovatief ondernemerschap en samenwerken

Ontwikkeling vraagt innovatie. Innovatie van uw ondernemerschap en samenwerking met anderen om tot resultaat te komen. Waar kunt u het beste op inzetten? Hoe zet u een succesvolle samenwerking op?

5. Organisatie en uitvoering

Met de bagage uit de vorige bijeenkomsten richten we de blik op uw ondernemerseigenschappen en –stijl. Hoe stoomt u uzelf en uw organisatie klaar voor de toekomst?

6. Intervisie

We bespreken met elkaar welke stappen u heeft gezet en waar u tegenaan bent gelopen. Hoe kunnen uw collegaondernemers
u verder helpen?

Meer weten?

Doelgroep
Deze Masterclass is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en directeuren van tuinbouwbedrijven, die bezig zijn met hun strategie, geïnteresseerd zijn in het opdoen en toepassen van nieuwe kennis en inzichten, en van en met collegaondernemers willen leren.

Begeleiders
We bieden deskundige ondersteuning van experts en ervaringsdeskundigen van binnen en buiten de branche. De Masterclasses zullen worden begeleid door ervaren bedrijfsadviseurs van Flynth en vertegenwoordigers vanuit de Greenport Campus.

Data, tijdstip en locatie
Dinsdagen 27 augustus, 3, 10, 17 en 24 september 2013
Of: woensdagen 28 augustus, 4, 11, 18 en 25 september 2013
Tijd: van 15.00-19.30 uur. Voor een maaltijd wordt gezorgd.
De Masterclasses worden gegeven op aansprekende locaties
in het Westland en het Oostland.

Kosten

Het reguliere deelnamebedrag voor deze Masterclass is 1.595 euro. Dankzij de bijdrage van Greenport Campus en Flynth is het deelnamebedrag beperkt tot 895 euro exclusief BTW.

Contact
Voor meer informatie ga naar www.greenportcampus.nl of www.flynth.nl/masterclass. U kunt ook contact opnemen met Peter de Vreede, Bedrijfsadviseur Tuinbouw Flynth, tel. (0174) 63 71 00.

Eerdere nieuwsberichten