Nieuws

Energiek2020 Event

Het centrale thema van het Energiek2020 Event op 22 maart is ‘Met de hand op de knip energie besparen’. Sprekers uit onderzoek en sector laten zien dat het dankzij het gebruik van actuele kennis en technologie voor de Nederlandse glastuinbouw mogelijk is om op een rendabele manier extra energie te besparen.

De economische situatie heeft ook haar impact op de Nederlandse glastuinbouw. Dat maakt het lastig om nu te investeren in zaken zoals energiebesparing, waar de kosten voor de baten uit gaan. Maar het is nu al mogelijk om zonder grote investeringen extra te besparen op het energiegebruik. Met bescheiden investeringen kunnen extra stappen worden gezet.

Tijdens de bijeenkomst, die wordt geopend door voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland, geven sprekers uit het onderzoek en uit de praktijk een actueel beeld van wat er nu en in de toekomst mogelijk is op het vlak van energiebesparing. Zo worden energiebesparingsopties zonder investeringen op een rijtje gezet. Investeringen om energie te besparen komen uiteraard aan bod, waarbij rentabiliteit niet uit het oog wordt verloren. Zo worden de deelnemers op dit evenement onder andere bijgepraat over hoe Het Nieuwe Telen in stappen in praktijk gebracht kan worden, hoe het probleem van olie en gas bij aardwarmte te lijf kan worden gegaan, dat diffuus glas nu al rendabel is, hoe gewasschade door rookgassen te voorkomen is en hoe op CO2 is te besparen zonder productieverlies.

Het belang van energiezuinig telen

Het programma is een combinatie van lezingen en een rondgang langs proeven en posterpresentaties. De bijeenkomst begint met een lezing van Dick Veerman (Foodlog) over het ‘Belang van energiezuinig telen voor de vermarkting van tuinbouwproducten’.

Aanmelden

Het 2012 Energiek Event wordt georganiseerd bij GreenQ Improvement Centre en Wageningen UR Glastuinbouw, aan de Violierenweg te Bleiswijk. Aanmelden voor het Energiek2020 Event kan via www.groeiservice.nl/evenementen/energiek2020.

Het Energiek2020 Event wordt georganiseerd door het programma Kas als Energiebron, Wageningen UR Glastuinbouw, GreenQ en LTO Groeiservice. Kas als Energiebron is het gezamenlijke energieinnovatieprogramma van het Productschap Tuinbouw, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en LTO Glaskracht Nederland.


Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met 

Amy Damen

telefoon (070) 307 50 09

e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of kijk op www.energiek2020.nu.

Eerdere nieuwsberichten