Nieuws

Energiek2020 Event: Teler aan‘t woord

De afgelopen jaren zijn grote stappen gezet op het gebied van energiebesparing met behoud van rendement. Niet alleen in het onderzoek, maar ook op bedrijven. Tijdens het Energiek2020 Event op 18 april 2013 zal een aantal telers vertellen over hun ervaringen met energiebesparing op hun bedrijven. Met de inzet van nieuwe technologie bewijst de glastuinbouw haar innovatieve karakter op energiegebied, ook in tijden van economische tegenwind.

Het jaarlijkse Energiek2020 Event is de plaats om kennis te nemen van de veelheid aan ontwikkelingen op energiegebied. Voor tal van gewassen lopen er onderzoeken variërend van de Daglichtkas met elektriciteitsopwekking, meer licht toelaten bij potplanten, de superzuinige Venlow EnergyKas, Verschillende vormen van luchtaanzuiging en luchtcirculatie tot Het Nieuwe Belichten onder een diffuus kasdek met minder CO2. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe kennis die de bedrijven verder helpt om op korte en lange termijn nog energiezuiniger en beter te produceren.

Inspiratie opdoen

Ook dit jaar organiseert Kas als Energiebron daarom een Energiek2020 Event. Dat is een goed moment om kennis te nemen van wat er loopt, ervaringen van onderzoekers en telers te horen en inspiratie op te doen, want de toekomst van de glastuinbouw is al begonnen. En daar kunt u bij zijn. Het event wordt gehouden op donderdagmiddag 18 april 2013 bij GreenQ en Wageningen UR Glastuinbouw, aan de Violierenweg in Bleiswijk. Zet deze datum nu vast in uw agenda!

Het Energiek2020 Event wordt georganiseerd door Wageningen UR Glastuinbouw, GreenQ en het programma Kas als Energiebron van Productschap Tuinbouw, LTO Glaskracht en Ministerie EZ.

Meer informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Wageningen UR Glastuinbouw.

Eerdere nieuwsberichten